MUDr. Hana Mojžíšová | Výživový Poradce v Praze
  • Domů
  • Služby
    • Služby
    • Firemní akce
    • Média
  • Poukazy
  • Ceník
  • Kontakt
  • Časté dotazy
  • BLOG
    • ​Články
    • Co jsem měl dnes k...

​Co jsem měl dnes k...

​Představte si, představte si, co jsem měl dnes k...

Co jsem měla dnes k obědu: Teplý chřestový salát

4/5/2018

 
Picture
Recept dle Hanky Michopulu

Rozpočet pro 3 až 4 osoby:
500 g chřestu
4 zralá rajčata
1–2 lžíce olivového oleje (na pečení zeleniny)
12 plátků anglické slaniny
1 lžička tekutého medu
300 g malých nových brambor
2 lžíce vinného octa (lépe červeného, můžete-li vybírat)
2 lžíce olivového oleje extra Virginie
1 lžička dijonské hořčice
100 g rokety, polníčku, baby špenátu nebo hlávkového salátu
sůl, pepř
Postup:
Troubu předehřejete na 180°C. Odkrojte dřevnaté konce stonků chřestu a rozložte je do většího, olejem vymazaného pekáče. Plátky slaniny srolujte do tvaru rolky a svrchu lehce potřete medem. Dejte také na plech. Rajčata překrojte napůl a nakládejte k chřestu řeznou stranou nahoru, pokropte olivovým olejem. Dejte péct do trouby na 20–30 minut, dokud slanina nezezlátne a rajčata nezměknou.Mezitím uvařte brambory i se slupkou do měkka. Umíchejte dresink: malou metličkou ušlehejte ocet, olivový olej a hořčici se špetkou soli a trochou čerstvě mletého pepře. Listy na salát promíchejte s polovinou dresinku a naservírujte je na talíře. Brambory rozkrojte na půl a smíchejte se zbytkem dresinku. Naaranžujte je na mísu a vedle nich rozložte slaninu, chřest a rajčata.

Tip: Pokud se vám na okenním parapetu už klubou nějaké bylinky, nerozpakujte se jimi můj dresink vylepšit. Pažitka, voňavý tymián či peprná bazalka se hodí.

Ozvěte se, poradím vám

Mobil: +420 777 945 690
E-mail: hubnutishankou@gmail.com
​Použití cookies       
Podmínky spolupráce                                    
​Zpracování osobních údajů
BMI Kalkulačka

Výživové poradenství v centru Prahy 

Spojte se se mnou

  • Domů
  • Služby
    • Služby
    • Firemní akce
    • Média
  • Poukazy
  • Ceník
  • Kontakt
  • Časté dotazy
  • BLOG
    • ​Články
    • Co jsem měl dnes k...