MUDr. Hana Mojžíšová | Výživový Poradce v Praze
  • Domů
  • Služby
    • Služby
    • Firemní akce
    • Média
  • Ceník
  • Kontakt
  • Časté dotazy
  • BLOG
    • ​Články
    • Co jsem měl dnes k...

​Co jsem měl dnes k...

​Představte si, představte si, co jsem měl dnes k...

Co jsem měla dnes k obědu: Teplý chřestový salát

4/5/2018

 
Picture
Recept dle Hanky Michopulu

Rozpočet pro 3 až 4 osoby:
500 g chřestu
4 zralá rajčata
1–2 lžíce olivového oleje (na pečení zeleniny)
12 plátků anglické slaniny
1 lžička tekutého medu
300 g malých nových brambor
2 lžíce vinného octa (lépe červeného, můžete-li vybírat)
2 lžíce olivového oleje extra Virginie
1 lžička dijonské hořčice
100 g rokety, polníčku, baby špenátu nebo hlávkového salátu
sůl, pepř

Read More

Co jsem měli dnes k večeři: Domácí pad thai

20/3/2018

 
Postup: Na oleji se ve Wok pánvi pomalu orestuje česnek 1-2 minuty a přidají se nepředvařené loupané krevety, které se restují do růžova. Dají se na pánvi na stranu a na volné místo se rozklepnou vejce. Nechá se udělat "omeleta", která se pak vařečkou roztrhá na kousky. Přidá se třtinový cukr, rybí a sójová omáčka, rozmíchá se, přidají se nudle a zelenina a restují se na největší plamen 1-2 minuty. Servíruje se s nasekanými nesolenými arašídy, chili a limetkou.
Picture
Ingredience pro 2 osoby:
česnek 1-2 stroužky
1 jarní cibulka 
1/2 červená cibule
sójové výhonky
1-2 vejce
krevety 15ks
olej řepkový 2 lžíce
rybí omáčka 2 lžíce
ústřicová omáčka 3 lžíce
třtinový cukr 1 lžíce
rýžové nudle
chili vločky
nesolené arašídy
limetky

Co jsem měli dnes k večeři: Uzený losos s avokádem a ztraceným vejcem

26/2/2018

 
Po brouzdání na internetu jsme narazili na tento videorecept a moc nás zaujal. A rozhodně nezklamal! Tento recept je tak jednoduchý a následná vizuálně chuťová smršť je tak velká, že si to prostě musíte zkusit.

​Zhlédněte videorecept zde nebo koukněte na naši fotodokumentaci níže.
​
​Dobrou chuť!
Picture
Picture

Co jsem měla dnes k obědu: Salát s quinoou a lososem

12/1/2018

 
Quinoa je přirozeně bezlepková pseudoobilovina vysoké výživové hodnoty bohatá mimo jiné na bílkoviny. V kuchyni má široké využití – hodí se na sladko i na slano. Do salátu, kde použijeme quinou, můžeme udělat "zálivku" z trošky olivového oleje, který metličkou vyšleháme třeba s pomerančovou šťávou.

Co jsem měli dnes k večeři: Fit lasagne

12/1/2018

 
Udělejte si něco zapečeného, třeba lasagne trochu jinak! Tyto fit lasagne jsou s menším množstvím těstovin, s kvalitní bílkovinou (hovězí mleté maso s minimem tuků) a s velkým množstvím zeleniny. Lasagne obsahují zeleninu, která zbyla. V našem případě, jarní cibulka, pórek a cuketa. Základ je omáčka z rajčat, k dochucení červené víno, čerstvá rajčata, kapie, čerstvá bazalka a česnek. Fotopostup níže. 
Picture

Co jsem měli dnes k obědu: Zeleninové saláty s avokádem (Tereza a Joe)

27/11/2017

 
Picture

Co jsem měla dnes k večeři: Kuřecí kapsa a pečená dýně (Lenka)

27/11/2017

 
Picture

Co jsem měl dnes k večeři: Výborná dýňová polévka (Honza)

6/11/2017

 
Picture

Co jsem měla dnes ke svačině: Švestkový koláč (Tereza)

6/11/2017

 

Co jsem měli dnes k večeři: Krůtí soté se zeleninou a cizrnou (Hana & Jan)

23/10/2017

 
Orestovat kousky krůtího masa, přidat cibuli, červenou papriku (koření) - zpěnit, poté podlít horkou vodou, osolit, opepřit. Po cca 20 min přidáme vařenou cizrnu, nakrájené rajče a papriku (čerstvou). Ještě chvilku - 10 min podusíme a můžeme zjemnit trochou mléka či "nemléka" (rostlinné mléko) ev. se lžičkou mouky. Podáváme např. s rýží.

Co jsem měla dnes ke svačině: Banánové muffinky s chia semínky (Hana)

23/10/2017

 
Banánové muffinky s chia semínky bez přidaného cukru
Recept: 
  • 1 velký zralý banán - rozmačkaný
  • 1 hrnek mouky - např. špaldové
  • 2 PL chia semínek
  • 2 PL mléka či "nemléka" např. mandlové
  • 1 vejce
  • 1 PL řepkového oleje
  • 1 ČL skořice
  • 1/2 ČL sody na pečení
  • špetka soli
  • 1/3 hrnku pomletých ořechů
Peče se nejdříve při 170C, pak teplotu snížit na 150C a celkem pečeme asi 15 minut (záleží na velikosti muffinu). Po vychladnutí možno podávat s marmeládou či jogurtem. 

Co jsem měli dnes k večeři: Zeleninové špagety (Hana & Jan)

23/9/2017

 
Zeleninové špagety s pečeným kuřetem.
​Zakoupeno v Bolzano, Itálie
Picture

Co jsem měla dnes k obědu: Zeleninový salát s kuřecím masem a jahodami (Tereza)

19/9/2017

 

Co jsem měli dnes k večeři: Houbové rizoto, telecí řízek, kuřecí Supreme (Honza, Jan, Hana)

6/9/2017

 
Praha - Houbové rizoto, telecí řízek, kuřecí Supreme a kukuřičná polenta s redukcí z červeného vína. 

Co jsem měli dnes k večeři: Grilované kuřecí paličky (Tereza a Joe)

21/8/2017

 
Grilované kuřecí paličky s BBQ omáčkou, pečené brambůrky s rozmarýnem a salát z rukoly - Santa Barbara, Kalifornie

Co jsem měla k jídlu na dovolené: Divočák, losos s rizotem, salát s kozím sýrem (Naty)

8/8/2017

 
Friesovy boudy, Krkonoše
  • Losos s šafránovým rizotem a grilovanými rajčátky
  • Divočák s kořenovou zeleninou, bramborou kaší a se salátkem 
  • Kuře se zeleninovým salátem
  • Salát s kozím sýrem

Co jsem měl dnes k obědu a večeři: Ryba s grilovanou zeleninou a brambory (Vladimír)

8/8/2017

 
Friesovy boudy, Krkonoše
  • Oběd - ryba s grilovanou zeleninou
  • Večeře - bambory na loupačku s česnekovým dipem

Co jsem měla dnes k snídani: Ovesné vločky s ovocem (Drahomíra)

8/8/2017

 
Picture
Snídaně - Kapverdské ostrovy Boa Vista
  • Ovesné vločky s řeckým jogurtem, houska, 30% eidam, hroznové víno, sušené švestky, grapefruit, kafe

Co jsem měli dnes a včera k večeři: Placičky z mletého masa a rybí hostina (Hana a Jan)

7/8/2017

 
Usedom, Německo 
  • Různé druhy ryb
  • Placičky z mletého masa (hovězí, vepřové - 100% masa, 20% tuku), zelný salát, žitný chléb

Co jsme měli dnes k obědu: Nachos a fajitas (Tereza a Joe)

7/8/2017

 
Los Agaves Restaurace - Santa Barbara, Kalifornie
Rybí fajitas a kuřecí nachos
Picture

Co jsem měla dnes k večeři: Roláda z mozzarelly (Hana)

5/8/2017

 
Rychlá letní večeře od Hany z Prahy - Roláda z mozzarelly s prosciuttem a zeleninou 

Co jsem měl dnes k obědu: Houbová omeleta (Karel)

5/8/2017

 
Houbová nadílka z Rokytnice nad Jizerou - mochomůrka, masák, atd. ​

Co jsem měli dnes k večeři: Narozeninová párty s Private Cook (Hana, Jan, Honza, Magda)

31/7/2017

 
U nás doma private dining mělo premiéru. Oslavenec nechtěl skákat padákem, tak jsme volili kuchaře s velkým "K" domů.  Zážitková gastronomie  zajištěná firmou "Private Cook" špičkových mladých kuchařů nezklamala. Kdo by se nechtěl nechat obskakovat a pochutnat si na jídle, které třeba ještě nikdy nejedl? Lahodné kombinace, jemné chutě, oku lahodící design. Kuchaři jsme mohli nahlížet pod ruku, ptát se. Menu vč. počtu chodů se vybírá předem, dle toho, na co se cítíte. Vhodné rozestupy mezi jednotlivými chody nám dali šanci nebýt přejedení a užít si každé sousto. Firma přijíždí s vlastním nádobím, prostíráním a zajišťuje i úklid, prostě pohádka.

Read More

Co jsme měla dnes k obědu: Krůtí steak se smetanovou čočkou a zeleným chřestem (Hana)

31/7/2017

 
Picture
Jak vybírat zdravé jídlo v restauraci? Zkuste krůtí steak se smetanovou čočkou, zeleným chřestem, broskvovým chutney a bylinkovým máslem. (Noodles Restaurant, Praha)

Co jsme měli dnes k obědu: Sestavte si vlastní pizzu (Tereza a Joe)

30/7/2017

 
Blaze Pizza - Santa Barbara, Kalifornie
Sestavte si pizzu dle vlastní chuti.
<<Previous

Ozvěte se, poradím vám

Mobil: +420 777 945 690
E-mail: hubnutishankou@gmail.com
​Použití cookies       
Podmínky spolupráce                                    
​Zpracování osobních údajů
BMI Kalkulačka

Výživové poradenství v centru Prahy 

Spojte se se mnou

  • Domů
  • Služby
    • Služby
    • Firemní akce
    • Média
  • Ceník
  • Kontakt
  • Časté dotazy
  • BLOG
    • ​Články
    • Co jsem měl dnes k...