Postup: Na oleji se ve Wok pánvi pomalu orestuje česnek 1-2 minuty a přidají se nepředvařené loupané krevety, které se restují do růžova. Dají se na pánvi na stranu a na volné místo se rozklepnou vejce. Nechá se udělat "omeleta", která se pak vařečkou roztrhá na kousky. Přidá se třtinový cukr, rybí a sójová omáčka, rozmíchá se, přidají se nudle a zelenina a restují se na největší plamen 1-2 minuty. Servíruje se s nasekanými nesolenými arašídy, chili a limetkou.
Quinoa je přirozeně bezlepková pseudoobilovina vysoké výživové hodnoty bohatá mimo jiné na bílkoviny. V kuchyni má široké využití – hodí se na sladko i na slano. Do salátu, kde použijeme quinou, můžeme udělat "zálivku" z trošky olivového oleje, který metličkou vyšleháme třeba s pomerančovou šťávou.
Udělejte si něco zapečeného, třeba lasagne trochu jinak! Tyto fit lasagne jsou s menším množstvím těstovin, s kvalitní bílkovinou (hovězí mleté maso s minimem tuků) a s velkým množstvím zeleniny. Lasagne obsahují zeleninu, která zbyla. V našem případě, jarní cibulka, pórek a cuketa. Základ je omáčka z rajčat, k dochucení červené víno, čerstvá rajčata, kapie, čerstvá bazalka a česnek. Fotopostup níže.
Orestovat kousky krůtího masa, přidat cibuli, červenou papriku (koření) - zpěnit, poté podlít horkou vodou, osolit, opepřit. Po cca 20 min přidáme vařenou cizrnu, nakrájené rajče a papriku (čerstvou). Ještě chvilku - 10 min podusíme a můžeme zjemnit trochou mléka či "nemléka" (rostlinné mléko) ev. se lžičkou mouky. Podáváme např. s rýží.
Banánové muffinky s chia semínky bez přidaného cukru
Recept:
Co jsem měli dnes k večeři: Houbové rizoto, telecí řízek, kuřecí Supreme (Honza, Jan, Hana)6/9/2017
Praha - Houbové rizoto, telecí řízek, kuřecí Supreme a kukuřičná polenta s redukcí z červeného vína.
Grilované kuřecí paličky s BBQ omáčkou, pečené brambůrky s rozmarýnem a salát z rukoly - Santa Barbara, Kalifornie
Friesovy boudy, Krkonoše
U nás doma private dining mělo premiéru. Oslavenec nechtěl skákat padákem, tak jsme volili kuchaře s velkým "K" domů. Zážitková gastronomie zajištěná firmou "Private Cook" špičkových mladých kuchařů nezklamala. Kdo by se nechtěl nechat obskakovat a pochutnat si na jídle, které třeba ještě nikdy nejedl? Lahodné kombinace, jemné chutě, oku lahodící design. Kuchaři jsme mohli nahlížet pod ruku, ptát se. Menu vč. počtu chodů se vybírá předem, dle toho, na co se cítíte. Vhodné rozestupy mezi jednotlivými chody nám dali šanci nebýt přejedení a užít si každé sousto. Firma přijíždí s vlastním nádobím, prostíráním a zajišťuje i úklid, prostě pohádka.
|